Hvordan nisser får et navn

I nissernes verden, er der ligesom i menneskenes rigtig mange gamle og smukke traditioner. Når en nisse når en bestemt alder samles nissernes råd der består af de ældste og mest vise blandt nisser.

Ved en stor navne fest hvert år til vinter solhverv, får hver en ung-nisse tildelt et efternavn der spejler den enkelte nisses karakter, opvækst, interesser og evner. 

Filli Gran:

Filli Gran er meget nysgerrig og elsker alt der har med jul og gøre. Han stammer fra en meget gammel nisseslægt. Fordi han er en meget rolig, tålmodig og dybsindig sjæl, og er barn af to meget vise nisser, har han fået tildelt efternavnet Gran.  Det at Filli Gran får et efternavn, der er en forkortelse af forældrenes oprindelige efternavne, er en stor og anses i nissernes verden som en meget stor anerkendelse.

Ordet får en nisse til at tænke på, den dybe ro, og duften af juletræet der lige er hentet ind fra skoven. 

Gloria Perlemor:

Gloria Perlemor er en glad og livlig nissepige. Som en krage der bliver tiltrukket af skinnende ting, har hun en helt særlig magt over dyr. Hun arbejder som modelnisse og elsker glitter og bling-bling. Hun er mild og lys, blid og kærlig, derfor fik hun efternavnet Perlemor.

Ordet får en nisse til at tænke på noget rent, ærligt, ægte og uskyldsrent.

Luna Snefnug:

Luna Snefnug er lillesøster til Gloria Perlemor. Luna er en rigtig eventyrlysten ung-nisse. Hun er glad og livlig og lige så blid som det snefnug der lander på din kind den første vinterdag.

Luna er meget kærlig og studerer kærlighedens indvirken på nisser og mennesker. Luna er fordomsfri, blid og hjælpsom. Hun ser det gode i alle nisser og mennesker, og derfor fik hun efternavnet snefnug. 

Ordet får en nisse til at tænke på noget blidt og kærligt, som man skal værne om, tage godt imod og behandle med respekt. 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *