Nisser & Tidens tand

Der sker så mange mærkelige ting i de travle menneskers pulserende verden, og nisser prøver ofte, at finde inspiration og spejle sig i mennesker og deres til tider mærkværdige påfund.

Til tider sker det, at ting der påvirker menneske-verdenen også påvirker nissernes fredelige univers.

  1. Mørkesvøben.

I nissernes verden sker der også mystiske ting i ny og næ. Ganske som menneskene i år er plaget af en mystisk og lumsk sygdom, er nissernes verden også blevet ramt af en mærkelig kraft.

En slags usynlig og ondsindet plage, som nisserne kalder Mørke svøben. Det er en sygdom som kun rammer særligt udsatte nisser. Nisser er set falde i dyb dyb søvn midt på gaden, når de vågner husker de intet, alt er sort og nogle har endda mistet deres særlige evner.

2. Nisseme2.

Der er mange nisser, både gamle såvel som unge der i større grad, er begyndt, at tale om deres håb, drømme, forventninger, problemer, og hvad vigtigst er, deres syn på hele nisse-samfundet.

Unge nisser især, stiller i dag langt flere spørgsmål ved, om det nu også er de rigtige ting, som de aller klogeste blandt nisser beslutter eller gør. Det er som om, der nærmest er en slags flower-power-me too, protest ting i gang.

Det er ok at være anderledes, det er ok at sige sin mening, og så bliver der talt meget mere om hvordan nisser klæder sig, bør klæde sig, og så hvordan man behandler hinanden nisser i blandt.

For eksempel så har Gloria Perlemor, for ikke så længe siden fortalt til nisse tidende, at nok er hun model og pin-up nisse, men hun bestemmer selv hvordan hun vil gå klædt, og ingen nisse skal bestemme over hende, hvad hun skal mene eller sige. Heldigvis siger hun, har hun en dejlig kæreste der støtter hende i alt hvad hun foretager sig.