Filli Gran elsker klejner. Når han sidder en stille stund og husker tilbage på sine barndomsminder fra Lille Nord, hvor han kommer fra, kan han tydeligt huske, hvordan hans mor stod i røg og damp og kogte de lækre klejner. Ind i mellem kunne han også snige sig til, at snuppe en under klædet hun lagde over. Så her får du lige opskriften på nogle rigtig lækre klejner. Opskriften har jeg fået af et sødt mennesker der elsker at julebage.
Ingredienser til Elses Juleklejner:
65 gram margarine.
125 gram sukker.
1 æg og 1 æggeblomme.
Reven skal af 1/4 citron.
500 gram mel, (gem 125 gram)
1 og 1/4 dl mælk.
1/2 brev bagepulver.
Fremgangsmåde:
Det hele æltes sammen, og stilles koldt, til du er klar til at fortsætte.
Dejen rulles ud, skæres i strimler.
Strimlerne vrides til klejneformen og koges i palmin.
OBS! pas på de ikke bliver for brune.