Her er en god opskrift på klassiske engelske doughnuts.
Ingredienser: 16. stk.
250 gram mel (4 deciliter)
50 gram margarine
35 gram sukker
1 milliliter salt
1/4 (kvart) teskefuld kardemomme
25 gram gær
1/2 (halv) deciliter lunkent vand
1 deciliter mælk
1/2 (halv) æg
Fremgangsmåde:
1.) Gnid margarinen i melet med et fladt piskeris. Bland sukkeret og kardemommen i.
2.) Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt mælk og æg.
3.) Ælt alle dele sammen til en dej, der stilles til hævning i 20 minutter.
4.) Tril en pølse af dejen, del den i 16 dele, der rulles til boller. Lav et hul i midten af hver bolle med fingrene, så dejen danner en ring.
5.) Lad nu ringene efterhæve i 10 minutter.
6.) Kog ringene i frituregryden. Dryp dem af på fedtsugende papir. Rul dem herefter i sukker.
Tips:
Ringene spises friske og lune, for eksempel til e eller kaffe, der kan serveres syltetøj til.