Engelske Doughnuts

Her er en god opskrift på klassiske engelske doughnuts.

Ingredienser: 16. stk.

250 gram mel (4 deciliter)

50 gram margarine

35 gram sukker

1 milliliter salt

1/4 (kvart) teskefuld kardemomme

25 gram gær

1/2 (halv) deciliter lunkent vand

1 deciliter mælk

1/2 (halv) æg

Fremgangsmåde:

1.) Gnid margarinen i melet med et fladt piskeris. Bland sukkeret og kardemommen i.

2.) Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt mælk og æg.

3.) Ælt alle dele sammen til en dej, der stilles til hævning i 20 minutter.

4.) Tril en pølse af dejen, del den i 16 dele, der rulles til boller. Lav et hul i midten af hver bolle med fingrene, så dejen danner en ring.

5.) Lad nu ringene efterhæve i 10 minutter.

6.) Kog ringene i frituregryden. Dryp dem af på fedtsugende papir. Rul dem herefter i sukker.

Tips:

Ringene spises friske og lune, for eksempel til e eller kaffe, der kan serveres syltetøj til.