Fotonissen Filli Gran

Filli Gran er en glad og munter nisse. Han er er vokset op i nisse landsbyen Lille Nord, der ligger ganske tæt på Nordpolen. Som så mange andre nisser har han fået sit navn tildelt, efter alle de gamle nissetraditioner.

 Filli Gran er barn af de to gamle nisser,  Gurli Grankogle og Gundfir Grankogle.

De to gamle nisser, bor stadig i Lille Nord på et hjem for de klogeste nisser i byen. Filli Grans forældre har gennem tiden fortalt deres søn mange gode historier om julemanden. Og om hvordan de plejede at håndtere de mange breve børnene sendte til julemanden.

Filli Gran er udlært fra nissernes akademi og er fotonisse af profession. Han elsker julen og al dens ståhej. I de sidste mange år, har han studeret menneskernes forhold til julen.

Filli Gran er kæreste til Gloria Perlemor der er Pin-Up nisse for nissemagasinet Stjerneskær. Han har en lille drøm om engang, at skabe et hjem for ham og Gloria og en dag at udgive sine historier.

Endnu mens Filli Gran var ganske ung, fik familieen af nissernes råd, tildelt snøkkefanten Snus som deres beskytter. I dag er den dygtige snøkkefant Fillis allerbedste ven og beskytter.