Smagsprøver på julefilm

1 . En juleromance ( A Christmas romance )

En vidunderlige og varm fortælling om en enlig mor der bor sammen med sine to døtre, i en lille svært tilgængelig bjergby.

Moren der bliver spillet af Olivia Newton John kæmper for, at få tingene til at hænge sammen. Pludselig en af juledagene får de besøg af en fremmed – den fæle bankmand Brian, og i horisonten lurer en slem julestorm.

2. Historien om Lille (Small one) 

Historien om æslet Lille. Filmen foregår i Bethlehem. En dreng bliver af sin far sendt til marked i juledagene. Deres æsel er blevet for gammel til at arbejde og han får til opgave at sælge det lille æsel.

Ingen vil købe hans lille æsel, og da slet ikke for en sølvmønt. Den eneste der er interesseret, vil bare lave læder af ham. Netop Da alting ser allersortest ud, møder de en venlig mand der tilbyder ham lige akkurat en enkelt sølvmønt.

Denne tegnefilm der er produceret af Don Bluth indeholder flere dejlige sange, og kan være svær at opstøve på dansk. Man kan finde den på nogle af Disneys mange julesamlinger.

Nissernes beskyttere

Hvert eneste år igennem århundreder, samles nissernes øverste råd. Det øverste råd består af de ældste og viseste blandt nisser. 

Det øverste råd udpeger og tildeler, hvert eneste år alle nye nissefamilier en særlig beskytter. Den særlige beskytter bliver fundet og udvalgt blandt de unge Snøkkefanter.

Snøkkefanterne er med deres kærlighed, hengivenhed, mod og viljestyrke  velegnede som nissernes og julens beskyttere.

En snøkkefant bliver født med ganske særlige og helt unikke evner. Nogen kan snuse sig frem den dårlige stemning, andre kan med deres kraftige farver skabe smil og glæde blot ved at være tilstede.