Smagsprøver på julefilm

Her får du en række smagsprøver fundet på Googles Youtube. Jeg har prøvet at skaffe nogle danske udgaver. Den femte smagsprøve, er ikke på min liste over yndlingsfilm. Det burde den måske være, men den er aldrig udgivet på dansk på dvd. Pt. findes den kun i meget få udgaver på VHS.

  1. A christmas romance (En juleromance)

En vidunderlige fortælling om en enlig mor der bor sammen med sine to døtre i en lille svært tilgængelig bjergby.

Moren der bliver spillet af Olivia Newton John kæmper for at få tingene til at hænge sammen, pludselig får de besøg af en fremmed – den fæle bankmand Brian. Filmen har dansk tekst. Hvis man ikke kan hitte filmen alene, så fås den blandt andet i en boks der hedder Peters Jul.

2. Historien om Lille (Small one)  Original intro sang.

Historien om det æslet Lille. Drengen bliver af sin far sendt til marked i juledagene. Deres æsel er blevet for gammel til at arbejde og drengen får til opgave at sælge det lille æsel. Ingen vil købe hans æsel, og da slet ikke for en sølvmønt.

Den eneste der er interesseret i at købe Lille, er den skumle garver, der bare vil lave læder af det lille æsel. Netop Da alting ser allersortest ud, møder de en venlig mand der tilbyder ham lige akkurat en enkelt sølvmønt.

Denne tegnefilm der er produceret af Don Bluth indeholder flere dejlige sange. filmen er rimelig svær at finde, men den dukker op på flere af Disneys julesamlinger.

3. Annabelles juleønske (Annabelles wish)

Den lille ko Annabelle bliver født på en gård, hvor en fattig mand bor sammen med sin nevø Billy der ikke kan tale.

Billy får den lille ko i julegave. Med tiden opbygger de et helt utroligt venskab. Annabelle har kun et ønske til julemanden. Se filmen så undgår jeg at fortælle for meget (husk lommetørklæder) 

Den engelske titel er Annabelles Wish, filmen er meget svær at skaffe på dansk. Ind i mellem kan man være heldig at finde den på dvd i diverse genbrugsbutikker. 

4. Buster & Chaunceys Glade jul ( Buster & Chaunceys Silent Night)

De to små mus Buster & Chauncey er et par værre drønnerter, der lever lidt på slump. Men de to i øvrigt meget musikalske mus har to kæmpe store hjerter, og bliver således venner med en lille pige og redder julen. 

5. Jeg mødte julemanden (I believe in Santa Claus) 

Rigtig gammel film med Karen Cheryl som den søde julefe der skal hjælpe julemanden med at redde julen.

En dreng har mistet hans forældre, og de to drager ud til den onde trolds verden for at finde drengens forældre der er været forsvunden på en rejse til Afrika.

På dansk lægger Daimi stemme til. Filmens danske sange er aldrig blevet udgivet. Det er en lidt spøjs oversættelse af en oprindeligt fransk/canadisk film. Jeg elsker de danske oversættelser, og Daimi synger fantastisk. Mærkeligt den ikke er udgivet på dvd endnu.